LUE LISÄÄ MARKKINOISTA

Blogi

 • Parhaimman kauraleivän metsästyksestä

  Kaura, toi valloittava velikulta, on ohran ohella terveellisin viljalajimme. Mutta jos kaura on haasteellinen leipurille, niin ohra lienee vieläkin haasteellisempi. Kauran eduksi on kuitenkin sanottava se, että se maistuu paremmalta, luontaisesti jopa hieman pähkinäiselle, toisin kuin ohra, jossa on hieman kirpeämpi maku. 

  Kaura on myös kestävä trendi, sillä kauran puolesta on niin paljon tehty tutkimusta jo 60 vuotta. Tänä aikana kauralle on myönnetty merkittäviä terveysväittämiä. Siten voidaan sanoa, että täysjyväkaurasta  leivottu leipä on syystäkin tavoittelemisen arvoinen juttu. 

  Itse hurahduin kauraan noin 6 vuotta sitten tutkiessani ja opiskellessani leipomisen tekniikkaa ja teoriaa. Ja kun samaan aikaan oli mielessä muutto Taiwaniin ja oma yritys, niin siitä vähitellen alkoi ajatus keskittyä kauraan ja kehittää Taiwanin paras kauraleipä ajatuksella, jospa siitä saisi hyvää leipää ja särvintä leivän päälle, eikä tarvitsisi vain tyytyä kuivaan känttyyn.

  Ensimmäisen kerran olin julkisesti myymässä kauraleipää European Fair 2017 ja noin 100.000 vierailijalle. Sen jälkeen kauraleipä on kehittynyt paremmaksi maultaan ja ominaisuuksiltaan, mutta myös itse leivontaprosessi on kehittynyt, mikä luonnollisesti on parantanut myös tuotteen laatuominaisuuksia.

  Tämä on myös osa ’Kauran vallankumoustani Taiwanissa’, jonka olen julistanut ääneen ensimmäisen kerran syksyllä 2017…leipoa Taiwanin ja myös koko maailman parasta kauraleipää….

  Juha Mäkelä, yrittäjä ja Tuulplanin kanssa yhteistyössä bisneksensä aloittanut leipuri
  Maruili Bakery ltd, Taiwan

    Takaisin
  0 kommenttia:
  Kommentoi:

Tuulplan Oy
sales@tuulplan.fi